Νεα, Υγρό γυαλί

Βήμα προς βήμα κατασκευή ρολογιού από υγρό γυαλί

Βήμα προς βήμα κατασκευή ρολογιού απο υγρό γυαλί - taergaleiamou.gr

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Βήμα προς βήμα κατασκευή ρολογιού από υγρό γυαλί

Στο άρθρο που ακολουθεί θα δεις βήμα προς βήμα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να κατασκευάσεις στρογγυλό ρολόι τοίχου σε ξύλινη βάση από υγρό γυαλί!

Για να ξεκινήσεις την κατασκευή θα χρειαστείς:

Στο κάτω μέρος του άρθρου θα βρεις τα προιόντα που θα χρειαστείς για να φτιάξεις κι εσύ ρολόι τοίχου απο υγρό γυαλί – εποξική ρητίνη

Πάμε να δούμε βήμα προς βήμα την διαδικασία κατασκευής :

Πρώτο βήμα: θα πρέπει να υπολογίσεις τη συνολική ποσότητα του υγρού γυαλιού που θα χρειαστείς, για να ολοκληρώσεις το αντικείμενο που θα δημιουργήσεις.Στον παρακάτω πίνακα θα βρεις κάποιες προϋπολογισμένες ποσότητες αναλογιών συστατικών Α και Β του υγρού γυαλιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την κατασκευή μου επέλεξα να χρησιμοποιήσω τρία διαφορετικά χρωστικά υλικά: πέρλα χρωματισμού  υγρού γυαλιού λευκή, πέρλα χρωματισμού  υγρού γυαλιού μαύρη και πιγμέντο υγρού γυαλιού σε ασημί χρώμα. Κάθε ένας χρωματισμός αποτελεί και ένα διαφορετικό μείγμα.

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας το λευκό μείγμα στο οποίο θα προσθέσουμε την λευκή πέρλα χρωματισμού της Mondobello

Αφού υπολογίσουμε  την αναλογία (100:55) των συστατικών Α και Β αντίστοιχα του υγρού γυαλιού, λαμβάνουμε τα υλικά από τις συσκευασίες με σύριγγες. ΠΡΟΣΟΧΗ: θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετική σύριγγα για το συστατικό Α και διαφορετική για το συστατικό Β. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα 2 συστατικά του υγρού γυαλιού τα αδειάζουμε στο πλαστικό ποτήρι όπου θα πραγματοποιήσουμε την ανάμειξη όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία :

 

 

 

 

 

 

 

 

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ανάδευση. Ανακατεύουμε με σταθερό ρυθμό, για να αποφύγουμε την δημιουργία φυσαλίδων. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι αργές και να πιάνουν όλα τα τοιχώματα του ποτηριού  μέχρι το υλικό να γίνει διαυγές (περίπου 3 λεπτά).

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο σημείο αυτό προσθέτουμε την χρωστική της επιλογής μας. ( Εγώ επέλεξα να ξεκινήσω τον χρωματισμό του υγρού γυαλιού με την λευκή πέρλα χρωματισμού υγρού γυαλιού)Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα(4 με 5 λεπτά), μπορούμε να επαναλάβουμε την ανάδευση με λιγότερες κινήσεις, 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ξεκινάμε την προετοιμασία του δεύτερου και τρίτου  αντίστοιχα μείγματος  με το χρωματισμένο υγρό γυαλί. Ακολουθούμε και πάλι τα ίδια βήματα ως προς την λήψη και ανάδευση του υγρού γυαλιού. (Μαύρη πέρλα χρωματισμού υγρού γυαλιού και ασημί σκόνη με στρας είναι οι δύο άλλοι χρωματισμοί που ακολουθούν.)

Αφήνουμε και τα τρία  μείγματα να “ξεκουραστούν” και να ανεβάσουν θερμοκρασία όσο πραγματοποιείται η χημική αντίδραση των δύο υλικών. Αυτό διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεύτερο βήμα: Μέχρι να «ξεκουραστεί» το υγρό γυαλί, θα πρέπει να προετοιμάσουμε την επιφάνεια του ρολογιού. Δηλαδή, να το σταθεροποιήσουμε προσέχοντας  να μην έχει κλίση 

 Τρίτο βήμα: Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος, ώστε να έχει ομογενοποιηθεί το υγρό γυαλί στα ποτηράκια  προχωράμε στην χύτευση του πάνω στην επιφάνεια. Ο τρόπος που θα  χυτεύσεις το χρωματισμένο υγρό γυαλί είναι προσωπική σου επιλογή. Θα αποτελέσει την πινελιά σου στο τελικό αποτέλεσμα. Εγώ επέλεξα να ξεκινήσω με την χύτευση της λευκής πέρλας, σε όλη την επιφάνεια του ξύλου, διαμορφώνοντας έτσι το  φόντο του σχεδίου μου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά προχώρησα με την χύτευση του υγρού γυαλιού που χρωμάτισα με  την μαύρη πέρλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία, χύτευσα το υγρό γυαλί που χρωμάτισα με την ασημί σκόνη και το στρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέταρτο βήμα: Όταν ολοκληρώσουμε την χύτευση του υγρού γυαλιού, με το σχέδιο που έχουμε αποφασίσει, χρησιμοποιούμε το πιστόλι θερμού αέρα. Το θερμοπίστολο θα μας βοηθήσει στο να «σπάσουμε» τυχόν φυσαλίδες, αλλά και να μπορέσουμε να δώσουμε φορά στα χρώματα που έχουμε ρίξει. Θα πετύχουμε έτσι την ανάμειξη των χρωμάτων μεταξύ τους, αλλά και το άνοιγμα τους πάνω στην επιφάνεια του ρολογιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέμπτο βήμα: Αφήνουμε την δημιουργία σε μέρος όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή (όχι κάτω από 20-21 βαθμούς Κελσίου), χωρίς υγρασία και προστατευμένο από σκόνες.Θα πρέπει να μείνει για 5 ημέρες προκειμένου να στεγνώσει πλήρως λόγω του μεγάλου μεγέθους του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έκτο βήμα: Αφού έχει στεγνώσει η επιφάνεια που έχουμε δουλέψει θα πρέπει να τοποθετήσουμε τους «αριθμούς» πάνω στο ρολόι. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και  να χρησιμοποιήσουμε για «αριθμούς», οτιδήποτε επιθυμούμε. Στο συγκεκριμένο ρολόι επέλεξα να τοποθετήσω κρυσταλλάκια στην θέση των αριθμών. Την τοποθέτηση τους την έκανα μετά την πάροδο των 5 ημερών  για να μην αφήσω τυχόν σημάδια δουλεύοντας τα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έβδομο βήμα: Το τελευταίο στάδιο, είναι η τοποθέτηση του μηχανισμού και των δεικτών. Προσωπικά, προτίμησα να τον τοποθετήσω την 8η ημέρα, για να έχει στεγνώσει πλήρως το υγρό γυαλί  και να μην το τραυματίσω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε η δημιουργία μου! Ελπίζω το άρθρο μου να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει! Σας εύχομαι καλές δημιουργίες!

Ευχαριστούμε θερμά την Χρύσα για το άρθρο που μοιράστηκε μαζί μας!

Εάν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να ακολουθήσεις το προφίλ της στο Instagram [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *