Δευ - Παρ 9:00 - 17:00 | Σαβ -Κυρ Κλειστά
Ακολούθησε:
Close
Δευ - Παρ 9:00 - 17:00 | Σαβ -Κυρ Κλειστά
Πως απομακρύνω φυσαλίδες από το υγρό γυαλί ( Εποξική ρητίνη )

Πως απομακρύνω φυσαλίδες από το υγρό γυαλί ( Εποξική ρητίνη )

Μισείς τις φούσκες και τις φυσαλίδες, μικρές ή μεγάλες που καταστρέφουν την δημιουργία σου από υγρό γυαλί και είναι λογικό!  Έχουμε την λύση !

Στο άρθρο που ακολουθεί θα σου παρουσιάσουμε επτά  tips  για να απαλλαγείς από τις φυσαλίδες που δημιουργούνται στην εποξική ρητίνη ( υγρό γυαλί)!

1ο Tip  και πλέον αποτελεσματικός τρόπος  απομάκρυνσης φυσαλίδας από το υγρό γυαλί  είναι με αναπτήρα – φλόγιστρο.

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο απομάκρυνσης φυσαλίδας από το την εποξική ρητίνη.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις  φλόγιστο βουτανίου, έναν αναπτήρα που χρησιμοποιείς στο μπάρμπεκιου ή ακόμα και ένα φλόγιστρο προπανίου. Και τα 3 εργαλεία κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. ! Ζεσταίνουν και αραιώνουν την εποξική ρητίνη προσωρινά. Μόλις το υγρό γυαλί αραιώσει αποβάλει τις φυσαλίδες.

Ο τρόπος είναι απλός! Περνάς την φλόγα από την  επιφάνεια που έχει δημιουργηθεί φυσαλίδα. Προσέχεις να μην κρατήσεις την φλόγα για πάνω από 3-4 δευτερόλεπτα συνολικά. Το υγρό γυαλί δεν πρέπει να υπερθερμανθεί!

Είναι πολύ σημαντικό η παραπάνω διαδικασία να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά την έκχυση του υγρού γυαλιού ( εποξικής ρητίνης) στο καλούπι που έχεις επιλέξει.

2ο Tip Κατάλληλη θερμοκρασία χώρου

Όπως θα δεις και στην συσκευασία της εποξικής ρητίνης δύο συστατικών η θερμοκρασία περιβάλλοντος παίζει σημαντικό ρόλο κατά την σκλήρυνση του υλικού. Εποξική ρητίνη – υγρό γυαλί θα βρεις ΕΔΩ

Η ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 βαθμών Κελσίου.

3ο Tip Κατάλληλη θερμοκρασία επιφάνειας εφαρμογής

Πέρα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική και η θερμοκρασία της επιφάνειας στην οποία εφαρμόζουμε το υγρό γυαλί.

Σου προτείνουμε να ζεστάνεις την επιφάνεια με ένα πιστόλι θερμού αέρα. Πιστόλι θερμού αέρα θα βρεις ΕΔΩ

Εάν χρησιμοποιείς καλούπια σιλικόνης μπορείς να τα θερμάνεις πριν χυτεύσεις το υγρό γυαλί.  Το πιστόλι θερμού αέρα με ασφάλεια μπορεί να θερμάνει με ασφάλεια το καλούπι  σε θερμοκρασία 50-55 βαθμών Κελσίου.

4ο Tip  Προσεκτική και με απαλές κινήσεις ανάδευση

Η ανάδευση των δύο συστατικών είναι το στάδιο κατά το οποίο συνήθως δημιουργούνται οι περισσότερες φυσαλίδες. Στο στάδιο αυτό πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα 2 πράγματα: Η ανάδευση να γίνει με απαλές κινήσεις εφόσον την κάνεις χειροκίνητα. Εάν η ποσότητα που αναμειγνύεις είναι μεγάλη απαιτείται  ηλεκτρικός αναδευτήρας ( αναδευτήρες θα βρεις πατώντας ΕΔΩ) Θα πρέπει να προσέξεις την ρύθμιση των στροφών του αναδευτήρα. Δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 250 στροφές/λεπτό.  Το δεύτερο σημείο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η ανάδευση να γίνεται καλά στα τοιχώματα και στον πυθμένα του δοχείου, προκειμένου να γίνει σωστή ομογενοποίηση.

5ο Tip : Τρόπος χύτευσης υγρού γυαλιού

Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις κατά την έκχυση της εποξικής ρητίνης στην επιφάνεια ή στο καλούπι είναι τα εξής : Α. Αδειάζεις το μίγμα από όσο το δυνατόν χαμηλότερο ύψος στην επιφάνεια εφαρμογής. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις τον εγκλωβισμό αέρα. Β. Προτίμησε να χυτεύσεις το υγρό γυαλί σε λεπτές επαναλαμβανόμενες   στρώσεις και όχι όλο μαζί. Με αυτό τον τρόπο οι όποιες φυσαλίδες δημιουργηθούν θα αναδυθούν στην επιφάνεια.

6ο Tip Απομάκρυνση φυσαλίδων με αιχμηρό αντικείμενο

Εάν δημιουργήθηκαν ελάχιστες φυσαλίδες ή σε μικρή επιφάνεια του υγρού γυαλιού μπορείς να τις απομακρύνεις με μια οδοντογλυφίδα ή μια καρφίτσα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και σε περίπτωση μικρών κατασκευών, κυρίως κοσμημάτων όπου η επιφάνεια είναι μικρή.

7Ο Tip Απομάκρυνση φυσαλίδων με πιστολάκι μαλλιών

Δεν διαθέτεις φλόγιστρο ή πιστόλι θερμού αέρα ; Κανένα πρόβλημα! Το σεσουάρ μαλλιών μπορεί να βοηθήσει! Φυσικά δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό σε σχέση με ένα πιστόλι θερμού αέρα. Εάν ωστόσο αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις ως ενδιάμεση λύση καθάρισε το καλά καθώς μπορεί να φυσήξει σκόνη ή βρωμιά πάνω στην εποξική ρητίνη.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε ! Παραμένουμε στην διάθεση σου για όποια βοήθεια ή συμβουλή χρειαστείς!

Βρήκες το άρθρο χρήσιμο ; Ακολούθησε μας στο Facebook και το Instagram προκειμένου να ενημερώνεσαι για νέα άρθρα, προιόντα, Tips and tricks  και πολλά άλλα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών