Chalk Paint ( χρώμα κιμωλίας), Νεα

Παλαίωση με τεχνοτροπία Κρακελέ και χρώμα κιμωλίας

Παλαιωση κρακελέ σε ξύλο με χρώμα κιμωλίας taergaleiamou.gr

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Παλαίωση με τεχνοτροπία Κρακελέ και χρώμα κιμωλίας

Στο άρθρο που ακολουθεί θα σου παρουσιάσουμε βήμα προς βήμα τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσεις για να εφαρμόσεις τεχνική κρακελε σε ξύλο !

Στο τέλος του άρθρου θα βρεις σχετικό βίντεο όπου η Πηγή Λειβαδίτη  εφαρμόζει την τεχνοτροπία  κρακελε με χρώμα κιμωλίας !

Τα υλικά που επιλέξαμε είναι τα εξής :

  • Χρώμα κιμωλίας Σαντορίνη της Mondobello  ( Θα το βρεις ΕΔΩ)
  • Χρώμα κιμωλίας Λευκάδα της Mondobello ( Θα το βρεις ΕΔΩ)
  • Βερνίκι νερού Κρακελε διάφανο ματ της Mondobello ( Θα το βρεις ΕΔΩ)
  • Βερνίκι νερού μαύρο Satine της Mondobello  ( Θα το βρεις ΕΔΩ)
  • Διάφανο κερί της Mondobello ( Θα το βρεις ΕΔΩ)
  • Κερί Antique της Mondobello ( Θα το βρεις ΕΔΩ)
  • Πινέλα τεχνοτροπίας κατάλληλα για κιμωλία ( Θα το βρεις ΕΔΩ)

Ας περάσουμε στην εφαρμογή!

Για την εφαρμογή της τεχνοτροπίας κρακελε ενός συστατικού καλό είναι να επιλέξεις ένα αρκετά παλαιωμένο έπιπλο.

Προτείνουμε να ξεκινήσεις αφαιρώντας από το έπιπλο που επέλεξες εντελώς το βερνίκι από τις περιοχές που δεν θα βάψεις με κιμωλία. Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθούν τα νερά του ξύλου.

Τα μέρη του επίπλου που θα επιλέξεις να βάψεις με χρώμα κιμωλίας ( chalk paint)  δεν υπάρχει λόγος να τα τρίψεις! Ωστόσο φρόντισε οι επιφάνειες να είναι καθαρές, στεγνές και απαλλαγμένες από σκόνη.

Πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή του chalk paint  ανακάτεψε καλά το χρώμα με κυκλικές κινήσεις.

Tip: Απέφυγε να ανακινήσεις έντονα το κουτί της συσκευασίας για να αποφύγεις την δημιουργία φυσαλίδας

Στην συνέχεια ενυδάτωσε το πινέλο τεχνοτροπίας που έχεις επιλέξει ( μην το βρέξεις απλά ενυδάτωσε το ψεκάζοντας νερό). Πλέον μπορείς να εφαρμόσεις το χρώμα κιμωλίας βάσης που έχεις επιλέξει. Η Πηγή επέλεξε ως χρώμα βάσης το χρώμα κιμωλίας Σαντορίνη της Mondobello  το οποίο είναι μαύρο.

Αφήνεις το χρώμα κιμωλίας να στεγνώσει.  Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από την υγρασία του χώρου και την θερμοκρασία, ωστόσο 2 ώρες είναι ένα ασφαλές διάστημα.

Εφαρμογή κρακελε ενός συστατικού

Tips ως προς την εφαρμογή του κρακελε!

  • Διατηρείς μία κατεύθυνση στο πινέλο σου κατά την εφαρμογή.
  • Αποφεύγεις να περνάς πολλές φορές από το ίδιο σημείο.

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips εφαρμόζεις το κρακελε στην ξύλινη επιφάνεια. Σε κάποια σημεία που θα επιλέξεις μπορείς να το κάνεις πιο έντονο. Μόλις ολοκληρώσεις το αφήνεις να στεγνώσει.

Μόλις στεγνώσει το κρακελέ μπορείς να περάσεις στην εφαρμογή του δεύτερου χρώματος κιμωλίας. Η Πηγή επέλεξε ως δεύτερο χρώμα το Chalk Paint Λευκάδα Mondobello.

Tip εφαρμογής χρώματος πάνω από το κρακελε!

Το μυστικό για σωστή εφαρμογή είναι να μην περάσεις πάνω από μία φορά το χρώμα κιμωλίας πάνω από το κρακελε.  Επίσης στο πινέλο κράτησε μικρή ποσότητα χρώματος.

Τα σημεία του επίπλου που δεν τα πέρασες με κρακελε μπορείς να περάσεις όσες φορές κρίνεις ότι χρειάζεται χρώμα από επάνω.

Σταδιακά το κρακελε θα αρχίσει να δημιουργεί το επιθυμητό << σπάσιμο>> του χρώματος. Αφήνεις να στεγνώσει εντελώς και το δεύτερο χρώμα που έχεις εφαρμόσει ( στην περίπτωση μας λευκό).

Θυμάσαι την περιοχή του επίπλου  που σου προτείναμε να αφαιρέσεις το βερνίκι; Μπορείς να εφαρμόσεις νέο βερνίκι νερού της Mondobello. Η Πηγή επέλεξε να εφαρμόσει μαύρο βερνικι νερού σατινε της Mondobello.        Όταν στεγνώσει το πρώτο  χέρι επανέλαβε την διαδικασία περνώντας και ένα δεύτερο χέρι βερνικιού νερού.

 

Εφαρμογή κεριού

Αφού βεβαιωθείς πως έχει στεγνώσει πλήρως το έπιπλο μπορείς να προχωρήσεις στην εφαρμογή κεριού!

Ξεκινάς με την εφαρμογή διάφανου κεριού της Mondobello. Με την εφαρμογή αυτής της στρώσης κεριού θα επιτύχεις την στεγανοποίηση του χρώματος.

Στην συνέχεια αφού στεγνώσει το διάφανο κερί μπορείς να επιτύχεις αποτέλεσμα παλαίωσης εφαρμόζοντας καποιο χρωματισμένο κερί. Η Πηγή επέλεξε να εφαρμόσει το Antique κερί της Mondobello.

Tip:  Στο κέρωμα προσέχεις να έχεις την ίδια ποσότητα κεριού παντού ώστε να λάβεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν !

Μπορείς κι εσύ να ακολουθήσεις τα βήματα και να δημιουργήσεις στο έπιπλο της επιλογής σου το εφέ της ραγισμένης επιφάνειας κρακελέ!

Το βίντεο θα το βρεις πατώντας ΕΔΩ

 

Σου ευχόμαστε καλές δημιουργίες![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *