Νεα, Υγρό γυαλί

Κατασκευή τραπεζίου από φυσικό ξύλο και υγρό γυαλί!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Κατασκευή τραπεζίου από  φυσικό ξύλο  και υγρό γυαλί!

Στο άρθρο που ακολουθεί θα σου παρουσιάσω τα βήματα και τα υλικά που θα χρειαστείς προκειμένου να κατασκευάσεις τραπεζάκι από υγρό γυαλί και φυσικά ξύλα!

Για το δικό μας τραπεζάκι επιλέξαμε :

Προετοιμασία ξύλων :

Τα πρώτα στάδια της διαδικασίας αφορούν την προετοιμασία του ξύλου βάσης ( σκόλο αμπελιού) και του ξύλου καρυδιάς στο κυρίως σώμα του τραπεζιού. Ξεκινάμε την διαδικασία φροντίζοντας να καθαρίσουμε καλά το ξύλο αμπελιού και δημιουργώντας τις βάσεις πάνω στις οποίες θα κολλήσει το κυρίως σώμα του τραπεζιού.

Στην συνέχεια κόβουμε το ξύλο από καρδιά ελιάς στο πάχος που επιθυμούμε να έχει το τραπέζι μας.  Στο συγκεκριμένο τραπέζακι επιλέξαμε να δώσουμε ασύμμετρο σχήμα και πάχος 5 εκατοστών.

Προετοιμασία υγρού γυαλιού :

Σειρά έχει η προετοιμασία για την χύτευση του υγρού γυαλιού! Ξεκινάμε κατασκευάζοντας το καλούπι μέσα στο οποίο θα χυτεύσουμε το υγρό γυαλί.

Για την κατασκευή του καλουπιού επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή μελαμίνη για την βάση και plexiglass  για το πλαίσιο. Μέσα στο καλούπι τοποθετούμε τα ξύλα ελιάς και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία και την χύτευση του υγρού γυαλιού!

τοποθέτηση ξύλων σε καλούπι taergaleiamou.gr

Ξεκινάμε υπολογίζοντας  τις ποσότητες βάσει  αναλογίας των δύο συστατικών ( Α και Β) .

Στο Diamond υγρό γυαλί η αναλογία συστατικών Α προς Β είναι 100 προς 60!  Αφού έχουμε καθορίσει την ποσότητες αναμειγνύουμε την χρωστική υγρού γυαλιού της Mondobello  με το συστατικό Α.

Tip! H  απόχρωση μας θα πρέπει να είναι  2 τόνους πιο σκούρη από αυτή που επιθυμούμε ως τελικό αποτέλεσμα καθώς όtan προσθέσουμε τον συστατικό Β θα αραιώσει το μείγμα μας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούσαμε πέρλα χρωματισμού υγρού γυαλιού  ( πιγμέντο) θα ακολουθούσαμε την ίδια διαδικασία όπως και με την χρωστική.

χύτευση υγρού γυαλιου taergaleiamou.gr

Δεδομένου του ότι επιλέξαμε πάχος 5 εκατοστών ολοκληρώσαμε την χύτευση σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο 2,5 εκατοστών μετά την χύτευση το αφήσαμε 2 μέρες προκειμένου να στεγνώσει. Το δεύτερο στάδιο επίσης 2,5 εκατοστών δεδομένου του ότι είναι και το τελικό  το αφήσαμε 5 ήμερες για να στεγνώσει πλήρως.

Στην συνέχεια αφαιρέσαμε το καλούπι.  Στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι άνω των 20 βαθμών Κελσίου προκειμένου να στεγνώσει σωστά.

Αφαίρεση καλουπιού υγρου γυαλιού taergaleiamou.gr

Πλέον το τρπεζάκι μα είναι κατασκευαστικά έτοιμο!

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νίκο Τσούρα που μοιράστηκε  μαζί μας την τεχνογνωσία του και τις φωτογραφίες από το πραγματικά υπέροχο έργο του!

Μπορείς να ακολουθήσεις  την σελίδα του στο Facebook  προκειμένου να δεις και άλλα έργα του!

 

Καλές δημιουργίες![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *