Δευ - Παρ 9:00 - 17:00 | Σαβ -Κυρ Κλειστά
Ακολούθησε:
Close
Δευ - Παρ 9:00 - 17:00 | Σαβ -Κυρ Κλειστά
Κατασκευή διακοσμητικού δίσκου με υγρό γυαλί !

Κατασκευή διακοσμητικού δίσκου με υγρό γυαλί !

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε παρέα, πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν δίσκο για τα κοσμήματά μας, από υγρό γυαλί και πέρλες χρωματισμού.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • Υγρό γυαλί δύο συστατικών Diamond της Tetralux
  • Πέρλες χρωματισμούDecor Pearl από την  Tetralux
  • 3 πλαστικά ποτηράκια ή δοσομετρικές κανάτες
  • Ξυλάκια ανάδευσης (τουλάχιστον 5)
  • Χαρτί κουζίνας
  • Φλόγιστρο, αναπτήρα ή πιστόλι θερμού αέρα της Stayer
  • Καλούπι σιλικόνης
  • Δύο χερουλάκια για το δίσκο
  • Ζυγαριά ακριβείας

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, είναι να σιγουρευτούμε ότι το καλούπι μας είναι πολύ καθαρό και στεγνό. Επίσης, εδώ καλό θα ήταν να ελέγξουμε με ένα αλφάδι την επιφάνειά μας, ώστε να σιγουρευτούμε ότι είναι ίσια και δε θα μας παρουσιάσει πρόβλημα το υγρό γυαλί.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τη ζυγαριά ακριβείας, αφαιρούμε το απόβαρο και μέσα στο πλαστικό ποτηράκι, ρίχνουμε 100 γρ. τελικού προϊόντος υγρού γυαλιού (η αναλογία ρητίνης με καταλύτη  αναγράφεται στην συσκευασία και στις οδηγίες  χρήσης του προϊόντος)  Ανακατεύουμε πολύ αργά και προσεκτικά για τουλάχιστον 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

ζύγισμα taergaleiamou.g

Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, ώστε να προκύψουν 3 πλαστικά ποτηράκια με υγρό γυαλί (Συνολική ποσότητα τελικού προϊόντος περίπου 300 γραμμάρια).

ανακάτεμα υγρου γυαλιού (1)

Αφήνουμε το ένα ποτηράκι ρητίνης χωρίς χρώμα και στα άλλα δύο ποτηράκια, προσθέτουμε το μαύρο στο ένα, και το χρυσό στο άλλο. Ρίχνουμε ένα με δύο γραμμάρια χρώματος στο κάθε ποτηράκι. Τα χρώματα είναι ενδεικτικά. Μπορείτε να προμηθευτείτε όποιο χρώμα σας αρέσει.

Πιγμεντα - πέρλες χρωματισμου υγρού γυαλιού- taergaleiamou.gr

Ξεκινάμε με το χρώμα που θέλουμε να έχει ο δίσκος μας στην έξω πλευρά. Χυτεύουμε, λοιπόν, το μαύρο χρώμα ακανόνιστα στις εξωτερικές πλευρές του καλουπιού. Στη συνέχεια, πιο μέσα, χυτεύουμε το χρυσό, επίσης ακανόνιστα. Στη μέση, ξαναρίχνουμε είτε το μαύρο που έχει περισσέψει, είτε λίγο από το διάφανο, μέχρι να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια του καλουπιού.

Σε αυτό το σημείο, παίρνουμε το στικάκι μας είτε το ξυλάκι ανάδευσης και ξεκινάμε να ανακατεύουμε τη ρητίνη μέσα στο καλούπι, μέχρι να κάνει τα σχήματα που θέλουμε.

σχηματοποιήση taergaleiamou.gr

Τοποθετούμε τα χερούλια στις άκρες του δίσκου και προσέχουμε να είναι όσο πιο ίσια γίνεται.

τοποθέτηση χερούλια taergaleiamou.gr

 

 

 

 

 

Βάζουμε στο κέντρο του δίσκου μας διακοσμητικά φύλλα χρυσού για να του δώσουμε μία έξτρα πινελιά, και αφού σιγουρευτούμε ότι δεν προεξέχουν τα φύλλα χρυσού από τη ρητίνη, ρίχνουμε και το υπόλοιπο διάφανο υγρό γυαλί από πάνω

Ξαναπερνάμε με το φλόγιστρο και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.

φλόγιστρο taergaleiamou.gr

Αν δούμε φουσκάλες  προτού ακόμα σκληρύνει η ρητίνη, περνάμε με το φλόγιστρο όσες φορές χρειαστεί.

Αφήνουμε το δίσκο να ξεκουραστεί και να σκληρύνει με την ησυχία του. Σκεπάζουμε και με ένα χαρτόκουτο ώστε να σιγουρευτούμε ότι δε θα πέσει κάτι επάνω στη ρητίνη όσο είναι νωπή.

Την επόμενη μέρα (αφαιρούμε το δίσκο από το καλούπι και αφήνουμε άλλες τρεις ώρες έξω από το καλούπι σε ίδια επιφάνεια το δίσκο.

Βάφουμε τα πλαϊνά του μέρη με ακρυλικό μαρκαδόρο σε χρώμα χρυσό και αφήνουμε να στεγνώσει.

ΈΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ!

ολοκληρωμένος δίσκος taergaleiamou.gr

Καλές Δημιουργίες!

EXTRA TIPS:

  • Όσο πιο αργά και μαλακά ανακατέψουμε το υγρό γυαλί, τόσο λιγότερες φουσκάλες θα κάνει κατά τη χρήση του.
  • Ανάλογα με τον τρόπο που θα χυτεύσουμε το κάθε χρώμα ρητίνης, μπορούμε να δώσουμε διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα (πχ. Εφέ μαρμάρου, εφέ πολύτιμου λίθου κλπ.)
  • Αν τυχόν μας κολλήσει μέρος της ρητίνης επάνω στο καλούπι σιλικόνης και δε βγαίνει, δε χρησιμοποιούμε κοπίδι. Απλά τραβάμε υπομονετικά και μαλακά τη ρητίνη μέχρι να ξεκολλήσει και θυμόμαστε την επόμενη φορά να προμηθευτούμε ειδικό σπρέι για καλούπια, που βοηθά το τελικό προϊόν να απομακρυνθεί εύκολα.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελένη Τετεπουλίδου που μοιράστηκε μαζί μας άλλη μια υπέροχη δημιουργία της!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Ελένη στο κανάλι της στο Youtube, στο Facebook και στο Instagram 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών