Νεα, Υγρό γυαλί

Πως να χρωματίσω το υγρό γυαλί – εποξειδική ρητίνη

χρωματισμος υγρου γυαλιου taergaleiamou.gr

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Πως να χρωματίσω το υγρό γυαλί – εποξειδική ρητίνη

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία υλικών για το χρωματισμό της εποξειδικής ρητίνης, ωστόσο κάθε χρωστική έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπάρχουν τεχνικές που μπορείς  να ακολουθήσεις όταν πρόκειται να χρωματίσεις υγρό γυαλί . Η γνώση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσετε την επιτυχία του εποξειδικού χρωματισμού. Τα προϊόντα Mondobello  είναι ειδικά διαμορφωμένα για τον χρωματισμό  υγρού γυαλιού. Χρησιμοποιούνται για την επίστρωση πινάκων ζωγραφικής, κοσμημάτων, flow art, πιάτων Petri, ποτηριών, καλουπιών σιλικόνης, ξύλου κλπ. Η εποξειδική ρητίνη γενικά  χωρίς πρόσθετες χρωστικές τείνει να είναι διάφανη με ελαφρά κίτρινη απόχρωση ανάλογα με τον κατασκευαστή. Όσον αφορά την εποξειδική ρητίνη Diamond της Tetralux το επίπεδο διαφάνειας είναι ιδιαίτερα  υψηλό ! Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές για το πώς να αποτρέψεις το κιτρίνισμα της εποξειδικής ρητίνης σου. Η γνώση αυτών των οδηγιών θα σε βοηθήσει να πετύχεις  τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσουμε, μην ξεχάσεις  να μας ακολουθήσετε στο Facebook , το Instagram , το Youtube για να ενημερώνεστε με σεμινάρια, βίντεο και Συμβουλές!

Χρωστική υγρού γυαλιού ή πέρλα χρωματισμού είναι κατάλληλη για το έργο μου ;

Για να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να γνωρίζουμε αρχικά τις ιδιότητες του κάθε υλικού.  Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα !

Πέρλες χρωματισμού υγρού γυαλιού – Πιγμέντα χρωματισμού

Περλες χρωματισμου υγρου γυαλιου Mondobello taergaleiamou.gr

Ο χρωματισμός υγρού γυαλιού με πέρλα χρωματισμού είναι ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος για να χρωματίσεις το υγρό γυαλί. Εάν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις τις πέρλες χρωματισμού υγρού γυαλιού της Mondobello μια ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να χρωματίσεις την εποξειδική ρητίνη σου! Οι χρωστικές βαφές σε μορφή σκόνης δεν διαλύονται εντελώς σε αντίθεση με τις χρωστικές σε υγρή μορφή! Έτσι δημιουργείται ένα πολύ εντυπωσιακό μεταλιζέ αποτέλεσμα!

Όσον αφορά την ποσότητα πέρλας χρωματισμού  που θα χρησιμοποιήσεις, εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να δημιουργήσεις!

  • Εάν το χρώμα που θα πάρει το υγρό γυαλί σου θέλεις να είναι διαφανές τότε η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις είναι 0,005% πέρλα χρωματισμού έναντι υγρού γυαλιού. Άρα αν για παράδειγμα θέλεις να χρωματίσεις 1 λίτρο υγρού γυαλιού θα χρειαστείς 5 γραμμάρια πέρλας χρωματισμού
  • Εάν επιθυμείς πλήρως αδιαφανές τελικό αποτέλεσμα στο υγρό γυαλί σου η αναλογία σου σε πέρλα χρωματισμού έναντι υγρού γυαλιού θα πρέπει να είναι 5%. Άρα αν και πάλι υποθέσουμε πως θέλεις να χρωματίσεις 1 λίτρο υγρού γυαλιού θα χρειαστείς 50 γραμμάρια πέρλας χρωματισμού.
Οπτικό αποτέλεσμα χρώματος με πέρλα χρωματισμου

Οπτικό αποτέλεσμα χρώματος με πέρλα χρωματισμου

Χρωστική υγρού γυαλιού σε υγρή μορφή

Χρωστικές σε υγρή μορφή για χρωματισμό υγρού γυαλιού taergaleiamou.gr

Οι χρωστικές υγρού γυαλιού είναι συμπυκνωμένες  χρωστικές και είναι διαθέσιμες στις βασικές αποχρώσεις. Η ανάμειξη τους με το υγρό γυαλί – εποξειδική ρητίνη μπορεί να γίνει εξαιρετικά εύκολα! Οι χρωστικές σε υγρή μορφή έχουν την ιδιότητα να διαλύονται πλήρως μέσα στο υγρό γυαλί δημιουργώντας έτσι ομοιόμορφο οπτικό  αποτέλεσμα.

Όσον αναφορά την αναλογία ανάμειξης, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνιστόμενη ποσότητα! Μπορείς να ξεκινήσεις με φειδώ τον χρωματισμό σε ένα διάφανο δοχείο προκειμένου να μπορείς να ελέγξεις την απόχρωση και την ομοιογένεια στην του υγρού γυαλιού. Μπορείς αν θέλεις να αναμείξεις χρωστικές προκειμένου να δημιουργήσεις το χρώμα της επιλογής σου! Επίσης μπορείς να συνδυάσεις χρωστική σε υγρή μορφή με χρωστική σε σκόνη προκειμένου να δημιουργήσεις τις δικές σου μοναδικές αποχρώσεις !

Διακοσμητικό Glitter -Πιγμέντο- χρωματισμού υγρού γυαλιού

decor γλιττερ πιγμεντο χρωματισμού υγρού γυαλιού

Άλλο ένα πιγμέντο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις τις δημιουργίες σου με υγρό γυαλί είναι το Decor  Glitter ! Το συγκεκριμένο πιγμέντο θα δώσει μεταλλικό οπτικό αποτέλεσμα στο υγρό γυαλί. Έχει την ιδιότητα να μην  διαλύεται στην εποξειδική ρητίνη  και έτσι  διατηρεί  έντονο μεταλλιζέ αποτέλεσμα. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις είναι καθαρά στη διακριτική σου ευχέρεια αρκεί να μην ξεπεράσεις το 5% της συνολικής ποσότητας υγρού γυαλιού.

Τι να προσέξεις!

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή είναι η υγρασία! Η χρωστική σε σκόνη πρέπει να είναι εντελώς στεγνή και απαλλαγμένη από υγρασία! Όσον αφορά την υγρή συμπυκνωμένη χρωστική να θυμάσαι πως δεν πρέπει για κανένα λόγο να την αραιώσεις με νερό!  Αν κάτι μπορεί να καταστρέψει το υγρό γυαλί  σου είναι το νερό και η υγρασία!

Οδηγίες βήμα προς βήμα για τον χρωματισμού του υγρού γυαλιού

  • Προετοίμασε όλα τα υλικά που χρειάζεστε, ώστε να ξεκινήσετε εύκολα τη δουλειά.
  • Καλό είναι να καλύψεις τις επιφάνειες γύρω από την περιοχή που θα δουλέψεις με χαρτί ή νάιλον επικάλυψης για να αποτρέψεις κάποια ζημία.
  • Για να αποφύγεις πιθανές αλλεργίες ή ερεθισμούς σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις βασικό εξοπλισμό προστασίας. Προτείνουμε προστατευτικά γυαλιά, μάσκα προστασίας, γάντια νιτριλίου και αν φόρμα ή στολή εργασίας. Μπορείς να βρεις όλα τα παραπάνω διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα πατώντας ΕΔΩ
  • Προετοίμασε τις ποσότητες του υγρού γυαλιού που θα χρησιμοποιήσεις τηρώντας ευλαβικά τις αναλογίες των δύο συστατικών που προτείνει ο κατασκευαστής. ( Στο Diamond Υγρό γυαλί της Tetralux η αναλογία είναι 100(Α) προς 55(Β). Θα το βρεις διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά μεγέθη ΕΔΩ
  • Ανάμειξε τις χρωστικές ( είτε σκόνη είτε υγρή) με το συστατικό Α του υγρού γυαλιού και αφού φέρεις την απόχρωση πρόσθεσε το συστατικό Β.
  • Τέλος είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως η χρωστικές κάθε μορφής δεν θα πρεπει αθροιστικά να ξεπερνάνε το 5% της συνολικής ποσότητας ρητίνης που θα χρησιμοποιήσεις. Αν το ποσοστό αυτό ξεπεραστεί είναι πιθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην σκλήρυνση της ρητίνης.  Ελπίζουμε το άρθρο να σου φάνηκε χρήσιμο! Σου ευχόμαστε καλές δημιουργίες!

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για νέα άρθρα,tips and tricks, νέα  προϊόντα και προσφορές ακολούθησε μας  σε Facebook και Instagram

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Αγγελόπουλο καθώς μοιράστηκε μαζί μας την φωτογραφία από τα υπέροχα σουβέρ που κατασκεύασε. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Instagram [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *