Δευ - Παρ 9:00 - 17:00 | Σαβ -Κυρ Κλειστά
Ακολούθησε:
Close
Δευ - Παρ 9:00 - 17:00 | Σαβ -Κυρ Κλειστά
Πως να ανανεώσεις το Σαλόνι μπαμπού με χρώματα κιμωλίας Chalk Paint

Πως να ανανεώσεις το Σαλόνι μπαμπού με χρώματα κιμωλίας Chalk Paint

Στο άρθρο που ακολουθεί θα σου δώσουμε βασικές οδηγίες για το πως μπορείς να ανανεώσεις το παλιό σου σαλόνι μπαμπού με  χρώμα κιμωλίας! Στο τέλος του άρθρου θα βρεις σχετικό βίντεο της Πηγής Λειβαδίτη όπου μπορείς να δεις την εφαρμογή στην πράξη!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την δημιουργία σου είναι τα παρακάτω :

  • Βαμβακερό πανί
  • Πλατύ πινέλο 100% φυσικής τρίχας για το πρώτο χέρι. Θα βρεις σχετικά προϊόντα ΕΔΩ.
  • Πινέλο τεχνοτροπίας για το δεύτερο χέρι και τις λεπτομέρειες. Θα βρεις σχετικά προϊόντα ΕΔΩ.
  • Χρώμα κιμωλίας ChalkPaint Mondobello. Εμείς επιλέξαμε αποχρώσεις Λευκάδα και Κεφαλονιά , ωστόσο μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε απόχρωση. Θα βρεις όλο τα διαθέσιμα χρώματα κιμωλίας ΕΔΩ.
  • Βερνίκι νερού Διάφανο ματ της Mondobello. Όλη την γκάμα βερνικιών νερού για χρώματα κιμωλίας θα την βρεις ΕΔΩ.

Πάμε λοιπόν να ανανεώσουμε το Σαλόνι Μπαμπού!

  • Ξεκινάς με ένα πολύ καλό καθάρισμα. Χρησιμοποιούμε το βαμβακερό πανί το οποίο φροντίζουμε να ανανεώνουμε πλένοντας το συχνά. Είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνεις πλήρως σκόνη και βρωμιά. Λόγω της υψηλής καλιπτικότητας των χρωμάτων κιμωλίας της  Mondobello ΔΕΝ θα χρειαστεί να τρίψεις ή να γιαλοχαρτάρεις τις επιφάνειες πριν την εφαρμογή του χρώματος.
  • Παίρνοντάς στην εφαρμογή του χρώματος προσέχεις τα εξής! Φροντίζεις το πινέλο σου να είναι εντελώς στεγνό. Παίρνεις ελάχιστο χρώμα κάθε φορά με το πινέλο και εφαρμόζουμε απευθείας στο έπιπλο(τεχνική drybrush).  Ξεκινάς από την πάνω πλευρά και βάφεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Προτείνουμε να βάψεις και τις πλευρές που δεν φαίνονται προκειμένου να πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό σε όλες τις δημιουργίες με χρώμα κιμωλίας το πρώτο χέρι χρώματος να είναι πολύ λεπτό!
  • Αφού έχεις αφήσει να περάσουν 3-4 ώρες προκειμένου να στεγνώσει το πρώτο χέρι προχωράς στο δεύτερο! Εδώ καλό είναι να χρησιμοποιήσεις πινέλο τεχνοτροπίας. Το συγκεκριμένο πινέλο λόγω του σχήματος του θα σε βοηθήσει να καλύψεις τα κενά του πρώτου χεριού και τις λεπτομέρειες λόγω του σχήματος του.
  • Για να διασφαλίσεις την αντοχή του χρώματος και του επίπλου μετά την βαφή είναι απαραίτητο να εφαρμόσεις βερνίκι νερού. Σου προτείνουμε να επιλέξεις βερνίκι νερού διάφανο Ματ της Mondobello. Με το συγκεκριμένο βερνίκι θα διατηρήσεις την ιδιαίτερη Ματ απόχρωση που αποδίδει το χρώμα κιμωλίας. Για την εφαρμογή του βερνικιού θα χρειαστείς ένα σχετικά λεπτό πινέλο. Κι εδώ προσέχεις να είναι εντελώς στεγνό το πινέλο σου πριν εφαρμόσεις βερνίκι. Όπως και στο χρώμα  θα πρέπει να περάσεις δύο στρώσεις, δύο χέρια δηλαδή βερνικιού. Ο χρόνος επανάληψης και πάλι κυμαίνεται σε 3-4 ώρες.

Αυτό ήταν! Τέσσερα απλά βήματα αρκούν για να ανανεώσεις το σαλόνι μπαμπού σου!

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείς να δεις το βίντεο όλης της διαδικασίας : Youtube

 

Για περισσότερα άρθρα, νέα προϊόντα και προσφορές ακολούθησε μας σε Facebook , Instagram, Youtube

 

Σου ευχόμαστε καλές Δημιουργίες!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών